Ενημέρωση για την επίδοση της βαθμολογίας τριμήνων και των τίτλων σπουδών

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, που έχει σταλεί στα σχολεία, η επίδοση της βαθμολογίας του Β’ Τριμήνου στους μαθητές/τριες της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης πραγματοποιείται με την επανέναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων

  • είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση του πρωτότυπου ύστερα από γραπτή συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα
  • είτε μέσα σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί της Α’ και της Β’ τάξης ενημερώνουν προφορικά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας τους γονείς και κηδεμόνες για την πρόοδο των μαθητών/τριών.

Με τον ίδιο τρόπο πρόκειται να πραγματοποιηθεί και η επίδοση της βαθμολογίας του Γ’ Τριμήνου και των Τίτλων Σπουδών την ημέρα της λήξης των μαθημάτων.

Για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από Covid-19 ή ήδη νοσούν ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί (αρ. πρωτ. Φ.7/ΦΜ/63728/ΓΔ4/27/5/2020 Υ.Α. (ΦΕΚ 2031 Β’)) και θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο, η βαθμολογία του Β’ και Γ’ τριμήνου καθώς και οι τίτλοι προόδου ή οι τίτλοι σπουδών θα επιδοθούν στους γονείς/κηδεμόνες είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με σάρωση των πρωτοτύπων, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε
την ημέρα λήξης των μαθημάτων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στο χώρο του σχολείου.